همانطور که در خبر ها آمده است: مراحل بازیافت چندین هزار تن “پسماند کلره” که از واحدهای پتروشیمی استان خوزستان به دو استان قزوین و گیلان منتقل شده از آغاز سال جاری با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست توسط “شرکت بلیش” در این دو استان در حال انجام است.
پسماندهایی که پس از بازیافت، تهماندی خطرناکتری به جا میگذارند که امحایشان تنها در کورههای مخصوص با دمای بیش از ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد مقدور است.
علی مریدی، مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با شبکه خبر مدعی میشود که این زبالههای پتروشیمی برای محیط زیست خطرناک هستند؛ اما وی پاسخ روشنی به اینکه چرا این پسماندها برای خوزستان خطرناک است اما مجوز انتقال آن به گیلان و قزوین صادر میشود را ارائه نمیکند.
در بین نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی تنها لاهوتی آنهم بعد از حساسیت افکار عمومی از پیگیری این فاجعه خبر داد که نشان می دهد نمی توان همچون تمام مقاطع زمانی حساس روی این ۱۳ نفر حساب خاصی باز کرد!
از سوی دیگر پیکان انتقادات به سمت مدیرکل محیط زیست استان گیلان نشانه رفته است. فعالان محیط زیست عملکرد وی را نه تنها نا مناسب ارزیابی می کنند بلکه اعتقاد دارند که حضور وی بر مسند محیط زیست استان خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره گیلان وارد کرده است.
شاید در این شرایط بحرانی بتوان تنها به استاندار پر تلاش و البته غیر بومی گیلان دلخوش کرد. البته مردم انتظار داشتند که قبل از حساسیت های اخیر استاندار واکنش مناسبی انحام دهد.
باید منتظر ماند و دید که اکنون که تا این حد گیلان درگیر مسائل محیط زیستی است استاندار گیلان چه واکنشی در قبال این مساله خواهد داشت!؟
تایماز رضابخش، سرویس اجتماعی شعاع مشرق