شما اینجا هستید
اخبار اصلی » روزی بهتر برای رشتمان

همه برای همیشه دنبال بهبود اوضاع خود به معنی اول  و در پله دوم اوضاع خانه و بعد اوضاع کوچه و بعد اوضاع محله و بعد اوضاع شهرمان هستیم که اگر بخش اول که خانه خودمان است را قبول دارید دیگر نمی توانید بگویید بخش آخر که اوضاع شهرمان باشد را قبول ندارید و برای شما مهم نیست . گرچه می دانم درصد تعصب به آبادانی هر چه از خود و خانه ما دور تر میرود به همان میزان هم کاهش تعصب ما کاهش می یباید . شهرها پس از انقلاب صنعتی رشد و توسعه شتاب زده ای یافتند و این رشد و توسعه که تاکنون نیز ادامه داشته است، آثار زیان باری را بر محیط زیست و روح و جسم انسان ساکن آن وارد ساخته است. 

این آثار، انسان را به فکر ارایه راه حل و چاره واداشت که از این رهگذار مباحث و الگو و راهبرد توسعه پایدار مطرح و تبلور یافت. اما به طور عمده به علت تمرکز پیوسته رو به رشد جمعیت و فعالیت های اقتصادی و خدماتی در مراکز شهری، به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته، این امر اهمیت و توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. کلان شهری نظیر رشت، در دهه های اخیر با مشکلات و مسایل عدیده ای همچون افزایش آلودگی های زیست محیطی، کاهش توان اکولوژیکی، افزایش بار وارده بر محیط زیست و از همه مهم تر ناتوانی مدیریت شهری در تامین و اداره امور شهر مواجه شده است که همگی موید ناپایدارتر شدن فضای بوم شناختی کلان شهر رشت است.

با توجه به ویژگی فضایی / ارگانیک و سیستماتیک شهرها با محیط طبیعی، پیامدهای این ناپایداری از یک سوی موجب کاهش توان اکولوژیکی منطقه کلان شهری و از سوی دیگر ناپایداری منطقه پشتیبانش می گردد. شهر رشت با دارا بودن پتانسیل های جمعیتی و مالی، امکان هدایت جریان های اقتصادی منطقه شمال کشور را کسب نموده و این مهم به ارتقا و تحول ساختاری شهر کمک می نماید تا پویایی های لازم جهت توسعه پایدار شهری رشت را فراهم نماید.

کیفیت زندگی شهری یکی از مهمترین حوزه های مطالعات شهری در کشورهای مختلف به شمار می رود که دارای مؤلفه های چندگانه ی اجتماعی، محیطی و اقتصادی می باشد. توجه به این شاخص در شهرها بدلیل نقش آن به عنوان ابزاری کارآمد در مدیریت و برنامه ریزی شهری و بطور کلی تعیین میزان قابل زیست بودن شهرها فزونی یافته است.

در شهرهای کشور، بافت های فرسوده از جمله مناطق شهری می باشند که آهنگ تحولات کالبدی و رونق اقتصادی- اجتماعی آنها با سایر نقاط شهری مطابقت نداشته و سطح کیفی زندگی در آنها به سبب فرسودگی تنزل چشمگیر می یابد. بافت فرسوده شهر رشت نیز که هسته اولیه و خواستگاه شهر را شامل می گردد، از جنبه های گوناگون کیفیت زندگی از جمله کیفیت محیطی، اقتصادی و سلامت اجتماعی چهره ای متفاوت نسبت به سطح شهر را به نمایش گذارده است.

دکترافشین عموزاده لیچایی

دکترای تخصصی هنر

هیات علمی دانشکده هنر در دانشگاه گیلان

مدیرعامل خانه تاتر گیلان

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

شعاع مشرق | پایگاه خبری تحلیلی