شما اینجا هستید
اخبار اصلی » رساندن تعداد مراکز فرهنگی و هنری رشت در حد سنگر و کوچصفهان!

شورای شهر دارای کمیسیون های مختلف عمران، بهداشت، ترافیک، بودجه وکمیسیون فرهنگی است.
در مجموع ۵ شورای شهر قبلی هر کدام از کمیسیونها نسبت به ارایه طرحهای کوتاه مدت و بلند مدت خود اقداماتی انجام داده‌اند، به طور مثال کمیسیون بهداشت طرح زباله سوز- احیای سراوان – احیای رودخانه های رشت- کمسیون عمران، طرح های احداث خیابان جدید، ایجاد زیرگذر و روگذر، کمیسیون ترافیک طرح بی آر تی، قطار شهری و کمیسیون بودجه جهت تقسیم بودجه ، مناسب برای بخش های مختلف شهرداری اقدام نموده است.
در این نوشتار قصد بررسی و آسیب شناسی طرح های مذکور را ندارم.
تاکنون کمیسیون فرهنگی پنج شورا ی شهر قبلی، چه طرحهایی در زمینه ایجاد فرهنگسرا، آمفی تئاتر، یاگالری ارایه نموده است.
آیا هیچ چشم انداز چهار ساله یا ۱۰ ساله در زمینه ایجاد مراکز فرهنگی و هنری که خود جزو امتیاز و رتبه بندی توسعه شهری است ارایه نموده اند.
چرا در رسانه ها به واژه هایی مثل آلودگی رودخانه ها، شیرابه سراوان ، قطار شیری زیاد بر می خوریم.
اما در کناره واژه هایی مذکور فقط به این بسنده می کنیم تالار مرکزی به عنوان تنها فرهنگ سرای شهر بعد از افتتاح توسط رئیس جمهور به علت کمبود بودجه قادر به اداره خود نیست ! سالن سردار جنگل بعد از چندین افتتاح تعطیل است! سالن رحمدل فاقد وسایل گرمایشی است!
خبری از راه اندازی فرهنگ سرا و گالری و آمفی تئاتر نیست.
تنها اقدام انجام شده توسط شهرداری در چند سال اخیر واگذاری دو سوله متروکه بود که در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت، تا با سرمایه گذاری بخش خصوصی به آمفی تئاتر تبدیل شوند. تماشاخانه استاد اکبر رادی و تماشاخه نارون، مجموعاً با ظرفیت ۱۷۰ نفر و دیگر هیچ.
تالار مرکزی شهر، سالن اصلی اش به علت عدم اکوستیک، مناسب اجرای موسیقی نیست! هنوز کنسرتهای موسیقی در این شهر در تالارهای عروسی و ساکن کارخانه های متروکه اجرا می شود.
رشت دومین شهر از نظر تعداد اجرای کنسرتهای موسیقی درکشور است.
برخلاف تعداد مراکز فرهنگی و هنری مثل فرهنگسرا، آمفی تئاتر و گالری و سینما، رشت دارای هنرمندان و هنر آموزانی زیادی روبروست. این شهر با دارا بودن ۶۵ آموزشگاه تجسمی ۶۰ آموزشگاه موسیقی ۱۱ آموزشگاه تئاتر و سینما جزو محدود شهرهای ایران است که با فاصله بسیار زیاد نسبت به شهرهای دیگر قرار داریم .
ما در رشت ۵۵ کارگردان تئاتر با رزومه هنری داریم. جزو محدود شهرهای ایران هستیم که هر سال در جشنواره بین الملل تئاتر فجر در بخش های مختلف چندگروه نمایشی نماینده داریم.
مطالبات شهری هنوز در بخش فرهنگ و هنری فعال نشده است. این سرمایه عظیم اجتماعی و تاثیرگذار هنوز دیده نشده اند. حتی در وعده های انتخاباتی نیز به آن اشاره نمی شود!
این شهر حتی در زمینه تعداد مساجد نیز دارای وضعیتی مشابه است. گلسار رشت با داشتن جمعیتی معادل شهر انزلی یا لاهیجان یک مسجد دارد. رشت دارای حدود ۱۳۰ مسجد و دو کلیساست.
با توجه به تعداد جمعیت ارامنه که دو کلیسا دارند و تعداد مسلمانان که ۱۳۰ مسجد دارند پی می بریم که تعداد کلیساها چند برابر مسجد است.
رشت در دهه چهل و پنجاه دارای یازده سالن سینما بود
اسم های خاطره انگیزشهرطلایی، آسیا، سعدی، آبشار،کوروش ، مولن روژ، سپید رود، مایاک و سینما ایران.
رشت اولین شهر ایران دارای آمفی تئاتر به اسم تماشاخانه گیلان بود.
در سالهای بعد از انقلاب به علل مختلف از تعداد سینماهای کاسته شد و در حال حاضر یک سینما مشغول فعالیت است!
شهرداری های کشور در سال های اخیر مسابقه ساخت مراکز فرهنگی مخصوصاً فرهنگسرا دارند، با جستجویی اولیه در اینترنت می توانیم متوجه شویم شهرهایی مثل مشهد، شیراز، اصفهان، تهران، تبریزهر سال چند فرهنگسرا به سالن های قبلی خود اضافه می‌کنند، نمی خواهم رشت را با شهرهای دیگر کشور مقایسه بکنم، نمیخواهم حتی رشت را نسبت به ۵۰ سال قبل خود مقایسه کنم! رشت دهه ۵۰ رتبه سوم تعداد صندلی سینماهای کشور را داشت ولی الان وضع بسیار تاسف برانگیز است، ما اینقدر سطح خواسته هایمان را پایین آورده ایم که خودمان هم باورمان نمی شود!
ولی انتظار داریم رشت، نسبت به جمعیت، خود مثل سنگر و کوچصفهان خودمان دارای مراکز فرهنگی و هنری باشد! سنگر با داشتن یک مرکز فرهنگی و هنری و کوچصفهان با داشتن دو مرکز وضعیت شان بهتر از رشت است!
این دو شهر با جمعیتی حدود بیست و دو هزار نفر دارای۳ مرکز فرهنگی و هنری با حدود ۲۵۰ صندلی است.
رشت با جمعیتی حدود یک میلیون و دویست هزار نفر به کسر آمفی تئاترهای موجود باید دارای ۵ فرهنگ سرا دارای هزارصندلی و حدود ۳۰ آمفی تئاتر دارای صد صندلی باشد تا بشود در حد سنگر یا کوچصفهان.!
در شورای شهر ششم برای اولین بار در این شهر یک نفربازیگر تئاتر و تلویزیون یک مجری و مداح و یک مدرس قرآن و قاری انتخاب شدند. انتظار می رود این افراد حضوری فعال و موثر در کمیسیون فرهنگی داشته باشد نه اینکه دچار مسایل روزمره و حاشیه ای بشوند.
اگر این مسئله مورد توجه جدی قرار نگیرد باید رشت را در چندسال دیگر در زمینه تعداد مراکز فرهنگی و هنری با شهرهای جدیدی که شکل خواهند گرفت مقایسه بکنیم مثل پستک و پیله داربن!!

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

شعاع مشرق | پایگاه خبری تحلیلی