مشاور عالی رئیس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: منطقه آزاد انزلی، مستعدترین منطقه برای سرمایه گذاری و توسعه صنعتی است.
به گزارش مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی مشاور عالی رئیس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم بهره برداری از طرح های توسعه ای این منطقه با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی، مستعدترین منطقه برای سرمایه گذاری و توسعه صنعتی است اظهار داشت: اقلیم مناسب ، موقعیت زندگی ، دسترسی به فرودگاه ، بزرگراه ، حمل و نقل ، بندرگاه و آب و برق و سایر زیرساخت ها را از جمله ویژگی های مهم این منطقه برای جذب سرمایه گذار عنوان کرد .
وی اضافه کرد: این منطقه حائز شرایط و تمامی امکانات زیرساختی برای جذب سرمایه گذاران است که امیدوارم با تفاهم نامه اخیر میان این منطقه با چین و اکتائو قزاقستان مسیر مراودات بین المللی و تجاری در این منطقه بهبود یابد.
مشاور رییس جمهور گفت: کلید توسعه منطقه آزاد انزلی احداث مجتمع بندر ی کاسپین است؛ چراکه بندر قدیم انزلی ظرفیت های توسعه ای ندارد و کاسپین می تواند تمامی نیازهای اقتصادی منطقه و استان را برطرف کند.
ترکان با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب از گیلان و مازندران به عنوان قطب کشاورزی نام برده می شد، اما امروزه این دو استان همگام با صنعتی شدن به توسعه می رسند افزود: تنها سه درصد از تولید ناخالص ملی ایالات متحده و پنج درصد تولید ناخالص ملی آلمان سهم کشاورزی است، بنابراین سهم اندک صنعت در تولید ناخالص داخلی کشور باید افزایش یابد و گرچه کشاورزی خیلی مهم است و کشورها به دنبال تامین مواد غذایی مورد نیازشان هستند؛ اما راه توسعه کشور پرداختن به صنعت در کنار کشاورزی است .
وی تاکید کرد : مناطق آزاد باید در مسیر تسهیل تولید ، توسعه صادرات، انتقال فناوری و تامین نیازهای کشور نقش آفرینی کنند.
ترکان با اشاره به اینکه باید به موقع و به درستی در صنعتی شدن منطقه آزاد کار کنیم، افزود: سرمایه گذار برای اینکه سرمایه گذاری صنعتی کند، جایی می رود که زیرساخت هایی نظیر آب، برق، جاده، فرودگاه و دسترسی و … وجود داشته باشد .
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم چنین یکی از موانع اصلی فعالیت ها در مناطق آزاد را اقدامات بانک ها در عدم پیگیری در مقررات دانست و گفت: وقتی فردی از بانک تسهیلات بگیرد و آن را به موقع پرداخت نکند راه را برای دیگران نیز بازکرده که میزان بالای مقررات بانک ها مبین این موضوع است.





