شما اینجا هستید
اخبار اصلی » هارپر دشمن ایران رفت ، جوان محبوب نخست وزیر کانادا شد

همه چیز برای استفان هارپر تمام شد و او با تحمل شکستی تمام عیار، هم رهبری حزب محافظه کار کانادا را از دست داد و هم صندلی نخست وزیری را. حالا یک جوان محبوب بین مردم کانادا، روی صندلی نخست وزیری می نشیند؛ جاستین ترودو.

به گزارش شعاع مشرق به نقل از خبرگزاری تسنیم، او حالا مرد اول سیاست در سرزمین افرا خواهد بود. متولد شنبه، ۴ دی ۱۳۵۰٫ جوان و پر انرژی و البته طرفدار ارتباط دیپلماتیک با ایران. قبل از پیروزی در انتخابات در کمپین های تبلیغاتی قول داده بود که به محض رسیدن به قدرت، سفارت کانادا در تهران را بازگشایی کند و روابط دیپلماتیک را برقرار نماید. اگر بخواهیم در کانادا، احزاب را به مثابه دو حزب اصلی آمریکا شبیه سازی کنیم، آن وقت حزب شکست خورده محافظه کار شبیه حزب جمهوریخواه عمل می کند و حزب متبوع جاستین، یعنی حزب لیبرال شبیه حزب دموکرات ایالات متحده است.

جاستین ترودو، در یکی از کمپین هایش درباره ایران این گونه حرف زده بود: « اگر حزب لیبرال در انتخابات آینده فدرال کانادا پیروز شود، دولت من به دنبال عادی کردن روابط دیپلماتیک با ایران خواهد بود و بازگشایی سفارت کانادا در تهران را در دستور کار قرار خواهم داد.»

حالا با رفتن استفان هارپر که دشمنی اش با ایران دیگر در دنیا، زبانزد خاص و عام بود، فرصت برای روابط دیپلماتیک بین تهران و اتاوا فراهم شده و اگر این اتفاق بیفتد، دیگر جمعیت بسیار زیاد ایرانیان کانادایی مجبور نیستند که برای سفر به سرزمین مادری، هواپیمای یک کشور عربی را سوار شوند و با عوض کردن دو خط هوایی به تهران برسند. بعید نیست که طی چند ماه آینده، خط هوایی تهران – اوتاوا یا تهران – ونکوور دوباره داغ شود.

زندگی شخصی

او در سال سال ۲۰۰۵ و در مونترال با با سوفی گرگوار ، ازدواج کرد. خانم گرگوار، یک مجری تلویزیون است. سوفی در دوران کودکی، همکلاس مایکل کوچکترین برادر جاستین بود. آنها در سال ۲۰۰۳ به واسطه فعالیت در امور خیریه مجدداً با یکدیگر در ارتباط قرار گرفتند و پس از مدتی رفت و آمد در اکتبر ۲۰۰۴ با یکدیگر نامزد شده و در ماه مه ۲۰۰۵ ازدواج کردند. آنها سه فرزند دارند که شامل دو پسر به نام های زاویر جیمز و آدرین و یک فرزند دختر به نام الا-گریس مارگارت هستند.

جاستین، بزرگترین فرزند پیر الیوت ترودو ، نخست وزیر اسبق کانادا و مارگارت ترودو (سینکلر) است. از همان ابتدای زندگی به واسطه شغل پدر سفرهای زیادی را به همراه خانواده به مناطق مختلف جهان داشته و در سال ۱۹۷۷ زمانی که ۶ سال داشت پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند. طلاقی که جاستین علتش را ۳۰ سال اختلاف سنی پدر و مادرش می داند.

بعد از اخذ مدرک کارشناسی در رشته ادبیات از دانشگاه مک گیل، جاستین به همراه تعدادی از دوستانش سفر یک ساله ای به دور جهان را آغاز کرد. پس از پایان سفر به مک گیل بازگشت و در رشته آموزش شروع به تحصیل کرد. پس از دو سال ترجیح داد تحصیلش را در دانشگاه بریتیش کلمبیا دنبال کند، بنابراین به ونکوور نقل مکان کرد و در سال ۱۹۹۸ فارغ التحصیل شد. در خلال سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ به آموختن چند رشته و موضوع از جمله نمایش، زبان فرانسوی، مطالعات اجتماعی و ریاضیات پرداخت.

به هر حال این امید وجود دارد که با پیروزی سیاستمدار جوان، جاستین ترودو در انتخابات و کسب مقام نخست وزیری، او بتواند فصلی جدید در روابط ایران و کانادا را رقم بزند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

شعاع مشرق | پایگاه خبری تحلیلی