چهاردهمین جلسه شورای شهر رشت در تالار شورای شهر برگزار شد.
به گزارش شعاع مشرق، رئیس شورای کلانشهر رشت در چهاردهمین جلسه شورای این شهر با اشاره به فرا رسیدن اربعین حسینی از سفر خود و برخی از همکاران در شورای پنجم به کشور عراق خبر داد.
سیدامیرحسین علوی همچنین انتخاب حامد عبدالهی به عنوان رئیس شورای شهرهای گیلان را به وی و جامعه گیلان تبریک گفت و افزود: امید است که همگی شایستگی خدمت به میهن را داشته باشیم.
سخنگوی شورای شهر: بافت منطقه خواهر امام بحرانی است
سخنگوی شورای شهر رشت به عنوان ناطق اول پس از اعلام تشییع پیکر شهید منصور حسینی در صبح فردا پیرامون بناهای تاریخی گفت: بازسازی و بهسازی بسیاری از بناهای تاریخی موجود در رشت نیازمند تنظیم برنامه مدون بوده و احیای این بناها نیازمند تشکیل کار گروه ها و تنظیم بودجه مناسب است.
فاطمه شیرزاد با اشاره به تخریب بنای تاریخی شبان در رشت بیان کرد: در مناطق مختلف شهر همچون پیرسرا و ساغریسازان بناهاهای تاریخی فراوانی وجود دارد که شهرداری باید برای حفاظت از این بناها دقت کافی را اعمال کند و این مهم نیز با نشست های تعاملی برطرف شدنی است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت بافت تاریخی خواهر امام بحرانی است و تردد در این مسیر با مشکل همراه است.
سخنگوی شورای پنجم رشت بر لزوم محافظت از تخریب بافت های تاریخی تاکید و تصریح کرد: بایداز تخریب بافت ها محافظت شود به طوری که هیچ گونه خللی در آن به وجود نیاید.
شیرزاد با اشاره به مجوز ساخت ارتفاع در منطقه ساغریسازان گفت: وقتی شهرداری، یک نکته را قانونی می کند در بی مبالاتی حوزه زیر مجموعه، تغییر بافت به وجود می آید بنابراین شهرداری ها باید وقت بیشتری را برای بازدید های میدانی صرف کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت: باید در پروژه های شهری فضایی بدون تنش به وجود آید
در این جلسه همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی شورای پنجم رشت نیز به عنوان ناطق دوم اظهار کرد: خرد جمعی اعضای شورا و پرهیز از تفرقه می تواند یاری رسان شورا در انجام وظیفه محوله باشد.
محمد حسن عاقل منش با اشاره به همگامی شروع شورای شهر با برنامه پنج ساله گفت: باید با توجه به خرد و دانش جمعی به الزامات شهر رشت توجه ویژه ای شود.
وی با بیان اینکه رشت نیازمند جذب سرمایه گذار است تصریح کرد: لازم است که فضای آرام و بدون تنش در پروژه های شهری به وجود آید زیرا تنش های ناخوشایند، فرار سرمایه گذاران را به دنبال دارد.
به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی شورای پنجم، کاهش درآمد شهرداری موجب ایجاد مطالبات بسیاری برای پرسنل شهرداری شده است بنابراین رشت نیازمند برنامه محوری بوده که در این راستا استفاده از پتانسیل تشکل های مختلف در اجرای برنامه می تواند موثر باشد.
ناطق سوم نیز در این جلسه تاکید کرد: نطق های ناطقان نباید برای رفع تکلیف باشد.
احمد رمضانپور نرگسی بابیان اینکه در شورای چهارم مصوباتی برای سراوان مطرح شده است عنوان کرد: در این رابطه تاکنون با دانشگاه گیلان قرارداد به امضا رسیده و احداث یک تصفیه خانه برای شیرابه نیز در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اصرار بر استقرار این تصفیه خانه در جوار لندفیل سراوان موجب ناپایداری زباله ها شده است در حالی که می شد آن را در فاصله چند کیلومتری به نقطه ای دیگری هدایت کرد.
وی تصریح کرد: بحث زباله سوز در گیلان مورد نیاز است و در این زمینه به میزان ۴۰ میلیون دلار با شرکت چینی قرارداد بسته شده بود که ۲۵ درصد آن باید توسط شهرداری پرداخت می شد.
در این جلسه همچنین دیگر عضو شورای شهر رشت نیز گفت: باید نتایج بازرسی ها انجام شده و پایشی نیز در مورد قراردادها با افراد و شرکت های مختلف انجام شود.
جلال الدین محمد شکریه خواستار تشکیل کارگروهی برای بررسی قراردادهای شهرداری شد و ادامه داد: تشکیل این کارگروه باید بر عهده شهردار قرار گرفته و نتایج بررسی نیز باید به اعضای شورا اعلام شود.
وی با اشاره به مراجعه هر روزه واحدهای صنفی در منطقه خواهر امام افزود: بررسی های لازم باید در این مورد انجام شود.
این عضو شورای شهر رشت شورای فعلی را خردگرا دانست و بیان کرد: بسیاری از سرمایه گذاران فقط با مشاهده اتحاد و همدلی شورای پنجم در رشت سرمایه گذاری می کنند.
رمضانپور نرگسی گفت: سرمایه گذار اروپایی آماده به عهده گرفتن پروژه است.
عضو دیگر این شورا نیز در این جلسه پرسنل شهرداری را همچون جوجه های یک مرغ مادر نظر گرفت وخطاب به سخنگوی شورای پنجم ادامه داد: باید مانند مرغ مادر بوده و جوجه های شهرداری را زیر پرو بال خود گرفت.
اسماعیل حاجی پور گفت: شهرداری منطقه ۲ و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیرامون ساخت و ساز یک ساختمان دو طبقه در محله ساغریسازان، عملکرد قانونی و درستی اعمال کردند اما دریافت کننده، مجوز عملکرد قانونی نداشت که این موضوع نیز در دست بررسی است.
تو دهنی رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای اسلامی رشت به کادر اداری شورا
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای پنجم رشت نیز در چهاردهمین جلسه شورای شهر رشت ضمن قدردانی ازاصحاب رسانه، آنان راچشم و گوش مردم، خواص و از برگزیدگان دانست و اظهار کرد: در شورای پنجم، حضور اصحاب رسانه در صحن شورا، نظم بخشی شده است تا فضای مطلوب تری نه تنها برای مهمانان بلکه برای صاحبان این صحن فراهم شود.
رضا رسولی خاطرنشان کرد: خبرنگاران مهمانان شورا نبوده بلکه از خواص و حواس جامعه اند و بدون شک هیچ یک از اعضا با نظم دهی مشکلی نداشته بلکه خواهان رعایت نظم در قالب چهارچوب های خارج از سیاست هستند.
وی گفت: مجموعه اداری شورا را از اعمال رفتارسلیقه ای، گزینشی و تقسیم خبرنگاران به جلسات خودی و غیرخودی برحذر می دارم.
رئیس کمسیون عمران و توسعه شهری شورای شهر صراحتا اعلام کرد: در دهان کسی می زنم که بخواهد با آبروی خبرنگاران بازی کرده و یا در مقابل آنان رفتار شخصی و سلیقه ای اعمال کند.
رسولی همچنین با اشاره به توهین های پی در پی مدیر روابط عمومی شورا به خبرنگاران گفت: کسی حق ندارد از جانب رئیس کمیسیون به خبرنگار پیام دروغ و توهین آمیز دهد و یا برای جلوگیری از ورود خبرنگار به صحن شورا نام وی را در ورودی شورا نصب کند.
وی خطاب به حرمت شکن حاضر در صحن شورا افزود: بیجا می کنیم که نام خبرنگاران زحمت کشی که سالهاست با آبرو در این شهر زندگی می کنند را به بازی بگیریم.
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری با بیان اینکه اجازه رفتار گزینشی را در صحن شورا به کسی نمی دهیم تاکید کرد: نسبت به برخوردهای ناشایست با خبرنگاران اخطار می دهم.
رسولی افزود: شهروندان، بسیاری از بروز و حل مشکلات شهر را به منتخبان خود در شورا نسبت می دهند و بی تردید شورای فعلی درشورای آینده نیز توسط اصحاب رسانه و مردم مورد تحلیل و انتقاد قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: نمایندگان مردم اجازه هیچگونه بی احترامی به هیچ خبرنگاری را نمی دهند.
این مسئول افزود: اگر قرار باشد روزی از میان سه گروه اعضای شورا، کادر اداری و اصحاب رسانه یک گروه در صحن شوراباقی بمانند، بدون شک آن گروه، اصحاب رسانه خواهند بود.
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای پنجم رشت همچنین پیرامون جایزه تشویقی در بخش ساخت و ساز در راستای تشویق سازندگان و سرمایه گذاران و ایجاد رضایتمندی در شهروندان نیز گفت: بررسی های لازم در این باره با کمیسیون برنامه بودجه انجام شده است و سرعت بخشیدن به این لایحه منطقی نیست.
با مخالفت تعدادی از اعضا این لایحه به صورت دو فوریت رای نیاورد و یک فوریت تصویب شد.
در این جلسه همچنین احمد رمضانپور نرگسی درباره لایحه فرآیند اجرای پروژه های سرمایه گذاری و برگزاری فراخوان های مربوط به جذب سرمایه گذاران نیز اظهار کرد: شرایط شهر در ظاهر ویژه است و باید زمینه ای ایجاد کنیم که اعتماد سرمایه گذاران را جلب نماییم.
وی خواستار رای یک فوریتی این طرح شد.
به گزارش شعاع مشرق، دو فوریت این لایحه نیز تصویب نشد اما به صورت یک فوریت مورد تصویب اعضای شورا قرار گرفت.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای پنجم همچنین پیرامون طرح الزام آور تهیه برنامه راهبردی- عملیاتی شهر و شهرداری ۱۴۰۱ اظهار کرد: شهرداری باید ملزم به برنامه منظم شود زیرا هیچ برنامه چهارساله ای نمی تواند مصوبه وزارت کشور را بگیرد.
محمد حسن عاقل منش خاطرنشان کرد: این برنامه ۵ ساله به عنوان اولین برنامه پنج ساله شورا خواهد بود که می تواند از اعتبارات ملی استفاده کند.
وی تاکید کرد: تا حد ممکن باید از مشاور بومی استفاده شود.
احمد رمضانپور نرگسی نیز ضمن موافقت با اصل و کل مقوله اظهار کرد: در انبار شهرداری نقشه راه بسیار زیاد است و عده ای نقشه راه تولید کرده اما فقط بودجه دریافت کرده اند.
وی خواستار به تعویق افتادن تصویب این طرح به مدت یک هفته شد.
علوی رئیس شورای شهر رشت در ادامه یکی از اهداف اصلی چنین طرحی را تنظیم یک چهارچوب جامع در کارهای شهری با توانایی انعطاف پذیری دانست و اظهار کرد: این سند راهبردی مورد نیاز شهرداری است زیرا این برنامه جایگاه برنامه ما را ارتقا می دهد.
گفتنی است طرح الزام آور تهیه برنامه راهبردی- عملیاتی شهر و شهرداری ۱۴۰۱ مورد تصویب قرار گرفت.
استعفای حجت جذب در کمیسیون بهداشت نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و عضویت اسماعیل حاجی پور در کمیسیون بهداشت مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت.

























